Bra golfböcker att läsa

Tre bra golfböcker

Dessa tre golfböcker är några som varje golfare bör ha i sitt lilla golfbibliotek. I denna post går vi igenom tre golfböcker som kommer att hjälpa dig att bli en bättre golfspelare. Den ena boken är golfbok som är känd för att få amatörgolfare att bli ännu bättre golfspelare, den andra är en spännande skildring om en av golfvärldens mest kända privata golfmatcher, den tredje boken i detta inlägg är en liten röd bok som innehåller en del golflektioner och tips!

Ben Hogan's Five Lessons: The Modern Fundamentals of Golf

Ben Hogans Fem Lektioner: De moderna Grunderna i Golf

golfbok ben hogan
Detta är en riktigt bra golfbok som är skriven av Ben Hogan. För dig som inte vet vem Ben Hogan var så var han en av de största golfarna i sportens historia. Han filosofi var att alla golfspelare med rätt hjälp skulle kunna komma under 80 slag. Ja, det vill säga att om du är tillräckligt tålmodig och anstränger dig tillräckligt. Denna bok lär dig att spela golf genom att instruera dig i olika tekniker. Boken är uppdelad kan du lära dig att göra ditt spel arbete från tee till green, steg för steg och slag för slag. I boken får du tydliga instruktioner och kan se bra illustrationer som förklarar hur du skall göra för att bli en bättre golfare. Så om du vill få golflektioner av ett golfproffs och bli skickligare i golf samt få en bättre precision så rekommenderar jag starkt denna bok.


The Match: The Day the Game of Golf Changed Forever 

golfböcker
Mark Frost ha skrivit denna underbara bok vid namn "The Match: The Day the Game of Golf Changed Forever. I boken följer vi en väldigt spännande golftävling mellan två amatörgolfare och de två största proffsen inom golf. Året 1956 och Harvie Ward och Ken Venturi skall spela "Bäst boll" mot Ben Hogan och Byron Nelson. Vad som gör boken så bra är att den är komplett med minnen från alla deltagare. Detta är historien om en legendarisk foursome känd i golf kretsar som den största privata match som någonsin spelats. En golfbok väl värd att läsa och som alla golfare bör ha i sitt bibliotek.
En spännande bok som passar perfekt att läsa på semestern. Om jag vill minnas rätt så finns även bok som film.

Harvey Penick's Little Red Book: Lessons And Teachings From A Lifetime In Golf

golfbok golflektioner
Även detta är en jätte bra golfbok om du vill få lära dig golf från ett proffs. Författaren (Harvey Penick) är känd  för sina visdomsord och förnuftiga råd till allt från kända golfproffs till hög handikappade amatörer. Boken är skriven av Harvey Penick som började spela golf vid åtta års ålder. Han började inom golfen som caddie på Austin (Texas) Country Club. Så med 78 års erfarenhet inom golf så är hans lilla röda är en klassiker känd som en golfbok med flera tips och tricks för att få dig att bli en bättre golfare. Vad som gör denna bok så bra är att Penick förenklar det tekniska språket som många andra golfinstruktions böcker har. Han gör detta väldigt bra och kommunicerar även själva kärnan i spelet.  
"Little Red Book" är full av inspiration och visdomsord som återspeglar samtidigt Penicks stora kärlek till golfen. Men visar även hans stora talang för undervisning.

1 kommentar:

  1. Lie kort, jag har hemma nu Ben Hogans 5 grundläggande lektioner, boken är i ypperlig kvalitet. Inga trasiga hörn eller trasigt omslag och är förmodligen oblädrad. Jag vet att den inte finns längre någonstans, inte ens på biblioteken så det är en raritet och idag lite bortglömd. Vad gör jag med den?

    SvaraRadera