OS golf Olympiska Spelen

Golf OS 2016

sommar os 2016På sommar OS i Rio 2016 kommer världens bästa golfare vara en del av de olympiska spelen för första gången på mer än ett sekel, och lockelsen av en guldmedalj är säker på att locka sportens största namn... Förra gången som golf var med som os-gren var 1904 i St Louis. Här har jag sammanfattat lite information om golf os 2016.

Golf Olympiska spelen i Rio 2016

IOK har begränsat IGF till en olympisk fält på 60 spelare för varje mäns och kvinnors konkurrens. IGF kommer att använda de officiella golfens världsranking för att skapa de olympiska golf ranking som en metod för att bestämma behörighet. De topp-15 världs rankade spelare kommer att vara berättigade till de olympiska spelen, med en gräns på fyra spelare från ett visst land. Bortom topp-15, kommer spelarna att vara berättigade baserat på världsrankingen, med högst två kvalificerade spelare från varje land som inte redan har två eller flera spelare bland topp-15.

I detta inlägg kan ni läsa lite mer information för att hjälpa er att ladda upp inför Golfen som kommer att spelas i 2016 Olympiska Spel.


golf os 2016sommar os 2016 golfgolf 2016

Golfbana för Olympiska spelen i RIO

Golf vid sommar OS 2016 i Rio de Janeiro, Brasilien, är planerad att hållas i augusti på en ny golfbana som ska byggas i Reserva de Marapendi i Barra da Tijuca zon. Golfbanan kommer att byggas av Hanse Golf Course Design, hur och varför de valdes är en annan fråga som man kan ställa sig. De har tidigare byggt hål vid Castle Stuart, Los Angeles Country Club, Rustic Canyon, TPC Boston och Boston Golf Club.

Golfbanan kommer förhoppningsvis att bli en utmärkt golfanläggning för utövande och utveckling av sporten och kommer förhoppningsvis att inspirera miljontals ungdomar i hela världen att satsa på denna underbara sport!  Jag ser definitivt fram emot att se de tävlande under kommande sommar OS 2016.
Golf OS

Lista på golfspelare vi kan förväntas se i Golf OS 2016

Här är en lista på golfspelare vi kan förväntas att se i sommarspelen 2016. Svenskar som är troliga deltagare är Henrik Stenson, Peter Hanson, Jonas Blixt, Anna Nordqvist och Caroline Hedwall.
  1.  Rory McIlroy, IRL 
  2.  Jordan Spieth, USA
  3. Bubba Watson, USA
  4. Jim Furyk, USA
  5. Jason Day, AUS
  6. Justin Rose, GBR 
  7. Rickie Fowler, USA
  8. Henrik Stenson, SWE
  9. Sergio Garcia, ESP 
  10. Adam Scott, AUS 
  1. Inbee Park, KOR
  2. Lydia Ko, NZL
  3. Stacy Lewis, USA 
  4. So Yeon Ryu, KOR 
  5. Hyo-Joo Kim, KOR 
  6. Suzann Pettersen, NOR 
  7. Shanshan Feng, CHN 
  8. Lexi Thompson, USA 
  9. Anna Nordqvist, SWE 
  10. In Gee Chun, KOR

Kvalificeringar för golf os

sommar os 2016
De kvalificerade män och kvinnor som kommer att deltaga i 2016 sommar-os. De femton bäst världsrankade spelarna kommer att vara berättigad till de olympiska spelen, oavsett hur många spelare från ett visst land. Spelarna kommer att vara berättigade en plats baserat på världsrankingen, med högst två tillgängliga spelare från varje land som inte redan har två eller flera spelare bland topp 15 till ett antal av högst 60 spelare totalt i tävlingen. Det är ju inte riktigt så här det går till i någon annan olympisk sport. OS i golf kommer att bli väldigt intressant.

OS Golf historia

Golf var senast en Olympisk sport på OS 1904 i St Louis, Missouri, USA. De enda två konkurrerande länderna var Förenta staterna och Kanada. Att åtminstone 30 länder från världens alla fem kontinenter är med i Olympiska spela i Rio kan man se som en indikation på golfens globalisering från 1904 till 2016. I Golf Os i Brasilien kommer både herr- och damspelar vara representerade.

Golf återinförs i OS

Efter 112-års uppehåll återinförs golf som OS-gren. Tyvärr så har återinträdet till OS varit fyllt med klagomål och kontroverser. Klagomålen gäller allt från format till fältstorlek, hur uppbyggnadet av den olympiska golfbanan i RIo ser ut, schemaläggning gällande proffsspelare i världen och offentliga utbrott gällande OS-Golf från olika toppspelare. Som tur är och vad som oftast händer när många klagar är att man försöker att lösa problemen. Nu så verkar det som om golfarna är redo att vara med och att ta chansen att vara del av något större. Förhoppningsvis så kommer vi att få se riktigt proffsig golf spelas på en riktigt trevlig golfbana i Brasilien under sommar Os i Golf...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar