Ett besök till Göteborgs bästa driving range

World of Golf för hela slanten

I dag så börjar semestern och jag skall inviga semestern med ett besök till World of Golf. World of Golf kan vara en av Göteborgs bästa driving ranges.

En driving range är ett område där golfare kan träna sin golfsving. Man kan välja att åka till en driving range av flera olika anledningar och på en drivingrange så möts alla typer av golfare, glada amatörer till de lite bättre golfarna, för alla behöver ju träna på sin golfsving?

Du blir inte bättre av att spendera tid på en driving range

Problemet med många som åker iväg till en driving range för att bli bättre golfare är att att man blir inte en bättre golfare av att bara åka och slå hink efter hink. Det som är viktigt för att utvecklas och bli en bättre golfspelare är att tänka och bli som en golfare, när man andas golf - det är då du utvecklas. Man måste även ha ett mål med sin golfträning och utmana sig själv i varje slag, varje boll som du slår och varje hink som du köper skall vara lika mycket värd! Tänk så här, att när du köper en golfboll som du skall använda ute på golfbanan så köper du den för en tjugo-trettio kronor stycken (beroende på kvalitet osv.) men det är ungefär så mycket som du får betala om du vill ha en bra golfboll och inte kan tänka att spela på upphittade/begagnade bollar. Se det därför som om varje boll som ligger i din hink är värd 50 kronor och att allt förutom ditt mål är vatten - helt plötsligt så kommer du att börja sätta extremt mycket fler bollar där du vill, men du kommer även att bli bättre på golfbanan då du lär dig på rangen att det är viktigt att prestera när du tränar!

När skall man hänga på rangen?

Att hänga på rangen är en fritidsaktivitet som passar för amatörer eller när det inte finns tillräckligt med tid för en fullständig spelet är inte tillgängligt. Som golfare betalar man gärna för olika storlekar av hinkar med olika mängd bollar i. Vanligen betecknade som små (30-50 bollar), medium (50-80 bollar) och stora (80-150 bollar). Det skall inte spela någon roll vilken storlek på hinken du väljer, för varje träningsslag kan vara avgörande på hur du spelar på banan. Så se till att du hellre tränar 50 riktigt bra slag istället för att köpa en hink och ta i allt vad du kan!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar